O comparație între sistemele de înregistrare: Analog VS Digital

Calitatea Sunetului

Evaluarea Subiectivă încearcă să măsoare cât de bine se comportă o componentă audio în scopul în care a fost realizată în funcție de urechea umană. Cea mai comună formă de evaluare subiectivă este un simplu test de ascultare. Această metodă  este populară printre ascultători experimentați, cu urechea formată care nu fac nimic altceva decât  să utilizeze componența, dispozitivul pentru o perioadă de timp mai îndelungată pentru apoi să descrie performanță în termeni subiectivi.

 Pentru a preveni o posibilă influența asupra recenziei finale se efectuează țeste oarbe și  este adesea utilizat pentru a evalua performanța codec-urilor audio digitale.

  Dispozitivele audio digitale timpurii au avut rezultate dezamăgitoare, convertoarele digitale introducând erori pe care urechea umană nu numai că le detectează cu ușurință, dar care deranjează puternic. Companiile de înregistrări au lansat primul  LP  audio digital la sfârșitul anilor 1970. 

 A existat un răspuns critic mixt la înregistrări digitale devreme pe CD. În comparație cu înregistrarea pe vinil, acustică și zgomotul de fond ambiant al mediului de înregistrare  s-au regăsit mult mai frecvent în înregistrările pe CD. 

 Anumite înregistrări analogice au fost remasterizate pentru formatarea digitală. Procesul de remastering a fost uneori criticat în numeroase rânduri întrucât au existat cazuri în care înregistrarea analogică original a fost destul de reușit,după  remastering uneori a devenit o variantă lipsită de naturalețe, în care toate defectele au fost acutizate.